Арестуваха Теодор, който заплаши Борисов

Разследват варненеца за заплаха за убийство и за хулиганство

Арестуваха Теодор, който заплаши Борисов | StandartNews.com
  • Разследват варненеца за заплаха за убийство и за хулиганство

Варненецът Теодор Николов, който отправи във Фейсбук заплаха към премиера Бойко Борисов, е в ареста. Районната прокуратура води срещу него досъдебно производство за закана за убийство спрямо министър-председателя и за хулиганство.

ВИЖ ОЩЕ: Мъжът, заплашил Борисов: Не се притеснявам

На 26 март Теодор пусна в социалната мрежа своя снимка и клип с въздушна пушка. „Ще те отстрелям безплатно”, заканва се на клипа мъжът.
Пред bTV вчера той обясни, че това не е бойно оръжие, а символично има ролята на сопа, с която управляващите да бъдат изгонени от парламента.

„Аз имам пушка с капси, сами преценете дали е подстрекателство за бунт, за саморазправа и казвам, че аз лично нищо не мога да направя с тая пушка на никой”, каза Николов и допълни, че не може действията му да се определят като физическа заплаха.

Теодор Николов е видеооператор. Макар че активно участва в протестите през последните години, отрече да е партийно обвързан. От прокуратурата съобщиха, че домът му е претърсен, разпитана е и приятелката му. Разследващите проверяват кой и къде е направил снимката и клипа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай