23 ареста при спецакция във Варна

Повечето са известни на полицията извършители на битови престъпления

23 ареста при спецакция във Варна | StandartNews.com

23-ма души са арестувани при специализирана полицейска операция във Варна и областта, предаде БНТ.

В хода на операцията по противодействие на конвенционалната престъпност, провела се на територията на община Аксаково и община Варна, под наблюдението на прокуратурата, е задържан 41-годишен мъж от Бургас, извършил кражба и въвел в заблуждение самотноживеещи възрастни хора.

Установено е, че мъжът се е представял за общински служител и е предлагал на потърпевшите да им съдейства за увеличение на пенсиите или да им осигури евтини дърва. Измамите са извършени на територията на няколко области.

На мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Проверени по време на специализираната операция са 476 лица и 360 автомобили.

Задържани са общо 23 души – четирима са известни на органите на реда във връзка с джебчийски кражби, 7 души са проявени по линия на различни измами и 7 са извършителите на кражби.

Установени са 45 нарушения на Закона за движение по пътищата, взето е отношение във всички случаи, като в три от тях става дума за управление на МПС без свидетелство за провоспособност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай