18-годишен преби, изнасили и удуши 70-годишна жена

Тялото на жената е открито два дни след престъплението

18-годишен преби, изнасили и удуши 70-годишна жена | StandartNews.com

Младеж на 18 години е задържан за брутално убийство с побой и изнасилване на 70-годишна жена в Бяла черква. Жестокото престъпление е станало на 6 декември, а сега от прокуратурата съобщават за задържаното лице.

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в град Бяла черква, съобщават от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем Д. Г. (на 18 години) за това, че на 6 декември 2018 г. в град Бяла черква се съвкупил с лице от женски пол - П. С на 70 години, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемия жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта ѝ.

Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК, уточняват от обвинението.

Тялото на жената е намерено в дома ѝ на 8 декември 2018 г. от нейна близка.

С постановление на наблюдаващ прокурор на 9 декември 2018 г., извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай