Pfizer защитава силно 10 дни след първата доза

Това потвърди агенцията за контрол на САЩ

Pfizer защитава силно 10 дни след първата доза | StandartNews.com

Компанията Pfizer е предоставила на Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) "достатъчна" информация за качеството на нейната ваксина срещу Covid-19, която е разработена съвместно с BioNTech, се казва в доклад на персонала на FDA, публикуван във вторник.

FDA добави, че данните, получени от Pfizer, показват, че "не са установени конкретни опасения за безопасността, които да попречат на издаването на разрешение за спешна употреба (EUA)“.

Освен това в доклада се посочва, че е "разумно е да се вярва", че ваксината може да предотврати заразяването с Covid-19 и че ползите от нея "надвишават известните и потенциалните рискове".

Според FDA коронавирусната ваксина, разработена от Pfizer и BioNTech, осигурява силна защита срещу вируса в рамките на 10 дни след първата доза.

По-рано двете компании твърдяха, че ваксината инициира имунитет срещу Covid-19 е с 95% ефективност, след като бъдат инжектирани две дози в интервал от три седмици.

Анализът на FDA на документите, предоставени от Pfizer и BioNTech, показа, че не е открит сериозен неблагоприятен ефект върху участниците по време на изпитванията на ваксината.

Очаква се агенцията да обяви окончателното решение за одобрението на ваксината в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай