Математик: Ще подгоним Китай по убити от ковид

Китайците нямат диабет, нито населението е толкова затлъстяло както у нас, казва д-р Лъчезар Томов

Математик: Ще подгоним Китай по убити от ковид | StandartNews.com

Жертвите на COVID-19 може да стигнат до 3500 до 25 ноември, а до края на месеца - до 4000 и ще подгоним Китай по смъртност. Тази прогноза направи математикът д-р Лъчезар Томов пред bTV. 

В Китай болните нямат диабет, нито населението е толкова затлъстяло както у нас, е една от причините според него. През последните 24 часа починалите у нас са 72 души, като така смъртните случаи вече доближават 2000. 

Преди 1-2 седмици имаше взрив, а сега наблюдаваме известно задържане. Въпреки мерките, които се взеха, все още не можем да достигнем платото, защото културата на работа ни е ниска и ходим болни на работа, обясни математикът. И заяви, че децата са невидимият диспечер на вируса, които го предават от училището в офиса. Затварянето на училищата прекъсна тази мрежа, но има известно закъснение.

Според него в края на ноември вече ще можем да говорим за плато заради мерките. Трябва да се правят и повече тестове, за да се знае реалната картина. И даде пример, че в Германия на седмица се тестват 1 млн. души, а според техните експерти са нужни между 2 и 3 млн. теста .

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай