Германия - 21 с тромби и 7 починали от АстраЗенека

Това съобщи медицинският регулатор в дтраната

Германия - 21 с тромби и 7 починали от АстраЗенека | StandartNews.com

Медицинският регулатор в Германия съобщи днес, че е получил данни за 21 случая с необичайни тромби у хора, ваксинирани наскоро с препарата на "АстраЗенека" срещу Covid-19. В имейл на Института "Паул Ерлих" до Асошиейтед прес се казва, че седем души с тромби са починали.

След експертен преглед медицинският регулатор на ЕС констатира, че рисковете от евентуалните странични ефекти трябва да бъдат включени в листовките с информация за ваксината.

Според съобщението на Института "Паул Ерлих" тези 21 случая са регистрирани преди 25 март, като в 12 от тях кръвната картина на пациентите е показала необичайно ниско ниво на тромбоцити. Деветнайсет от случаите са при жени на възраст от 20 до 63 години, а два са при мъже на 36 и 57 години.

През периода, проучен от Института "Паул Ерлих", в Германия са били поставени около 2,27 млн. първи дози от "АстраЗенека".

Германският канцлер Ангела Меркел засили натиска върху премиерите на 16-те провинции да се придържат към договореното втвърдяване на коронавирусните правила заради растящия броя заразени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай