Зловещо! Заканата на Кадиров към Киев

Готвят се за нови атаки

Зловещо! Заканата на Кадиров към Киев | StandartNews.com

Кадиров предупреди за ново нападение: Настъплението на руските сили срещу Киев ще продължи. Това стана ясно от изявление на чеченския лидер Рамзан Кадиров в Телеграм.

"Луганск и Донецк - първо ще ги освободим изцяло... и след това ще превземем Киев и всички други градове. Уверявам ви - няма да бъде направена нито стъпка назад", заяви той, цитиран от БТА.Кадиров често се е определял като "войник" на Путин, а чеченски въоръжени сили участват още от самото начало във военните действия в Украйна.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви в традиционното си среднощно обръщение, че следващите седмици ще бъдат критични и очаква засилване на офанзивата от руска страна.

"Руските войски ще предприемат още по-мащабни операции в източната част на нашата страна", каза Зеленски. Той също така обвини Москва, че се опитва да отрече своята отговорност за военните престъпления срещу украински граждани.

"Ще дойде денят, когато ще трябва да признаят всичко. Да приемат истината. Когато хората нямат смелостта да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността и да си вземат поука, те се превръщат в чудовища.

И когато светът го пренебрегва, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях. Украйна ще спре всичко това", коментира президентът на Украйна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай