Зеленски твърд. Разправи се с предателите

Ето съдбата на двама генерали

Зеленски твърд. Разправи се с предателите | StandartNews.com

Украинският президент Влодимир Зеленски разжалва двама бригадни генерали от Службата за безопасност на Украйна (СБУ), но не обясни защо. Единият от тях за последно е оглавявал подразделението на службата в южната Херсонска област, която сега е окупирана от Русия.

"Нямам време да се занимавам с предатели", каза лаконично Зеленски, като в същото време похвали служителите на СБУ като цяло за усилията им по време на войната.

Междувременно стана ясно, че генерал-майор от резерва на СБУ е бил задържан при опит да напусне незаконно страната, обявиха следователи. Той бил спрян на контролно-пропускателен пункт на границата с Унгария, където показал фалшиви документи, че е негоден за военна служба.

Украйна и Русия са си разменили вчера военнопленници, съобщи заместник-ръководителят на канцеларията на Зеленски Кирило Тимошенко, цитиран от Ройтерс.

В резултат Москва е освободила 86 украински войници, мъже и жени, каза Тимошенко в интернет публикация. Той не уточни колко руски военнослужещи е пуснал Киев.

Размяната е станала в рамките на водените в момента мирни преговори, обърна внимание Тимошенко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай