Зеленски: Следващите 24 часа ще са решаващи за Украйна

Очаква се преговорите Москва-Киев да започнат рано тази сутрин

Зеленски: Следващите 24 часа ще са решаващи за Украйна | StandartNews.com

Следващите 24 часа ще са решаващи за Украйна, заяви президентът на страната Володимир Зеленски в телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, съобщиха от „Даунинг стрийт". 

По време на разговора Джонсън е похвалил ръководството на Зеленски след нахлуването на Русия, съобщи говорител на правителството на Обединеното кралство.

Джонсън добави, че Обединеното кралство ще направи всичко възможно, за да гарантира, че отбранителната помощ от Обединеното кралство и неговите съюзници ще достигне до Украйна бързо. Двамата лидери се договориха да поддържат тесни контакти.

Междувременно се очаква преговорите между Киев и Москва да започнат рано тази сутрин, съобщават украински и руски източници. Планираше се преговорите да започнат в неделя, на границата между двете страни, след като беше постигнато съгласие за това с посредничеството на Беларус.

„Александър Лукашенко призова за среща на украинската и руската делегации на река Припят. Подчертавам: без никакви условия. Ще кажа откровено, както винаги. Аз наистина не вярвам в резултата от тази среща, но нека опитат. Така че по-късно нито един гражданин на Украйна да няма съмнение, че аз като президент се опитах да спра войната, когато имаше дори малък, но все пак шанс”, заяви Зеленски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай