Зеленски скастри Запада. Иска процент от танковете на НАТО

Киев се нуждае от танкове, самолети и противокорабни системи, заяви украинският президент

Зеленски скастри Запада. Иска процент от танковете на НАТО | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, видимо раздразнен, призова западните страни да предоставят част от военното оборудване, което те са натрупали в запас и ги попита дали те се страхуват от Москва, предаде Ройтерс.

"Няколко страни обещаха да изпратя противотанкови и провивъздушни ракети, както и малки оръжия на Украйна, но Зеленски заяви, че Киев се нуждае от танкове, самолети и противокорабни системи. Това е нещо, което нашите партньори имат - това, което просто трупа прах там. Това е всичко нужно не само за свободата на Украйна, но и за свободата на Европа", подчерта той.

"Украйна се нуждае от само 1 процент от самолетите на НАТО и от 1 процент от танковете на НАТО и няма да иска повече'', добави Зеленски.

"Ние вече чакаме 31 дни. Кой командва Евроатлантическата общност? Наистина ли това е Москва? Заради това, че всява страх?'', допълни той.

Вчера Зеленски разговаря с полския президент Анджей Дуда и изрази разочарование, че изтребители руско производство в Източна Европа все още не са били прехвърлени на Украйна, се казва в изявление на канцеларията на Зеленски.

Цената на бавенето по въпроса със самолетите е животът на хиляди украинци, е заявил Зеленски, цитиран от БТА.

Той е допълнил още, че Полша и САЩ са заявили готовността си да вземат решение за самолетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай