Зеленски с огромен призив и плашещи думи!

Какво ще коства на света руската инвазия

Зеленски с огромен призив и плашещи думи! | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки дистанционно на форума Шангри-Ла в Сингапур, заяви, че изходът от войната в страната му е засегнал не само Украйна, но и бъдещето на международния ред, информира агенция Ройтерс.

Страната му се стреми да изтласка руснаците от областите, които контролира от началото на войната, и се защитава от свирепи руски атаки в източната част на страната, особено около град Северодонецк.

Отбелязвайки подкрепата до момента от Запада и неговите азиатски съюзници, Зеленски, обръщайки се към събитието чрез видеовръзка от неразкрито място в украинската столица Киев, каза, че е изключително важно нациите, изпращащи помощ, да не се откажат.

"Благодарен съм за вашата подкрепа... но тази подкрепа не е само за Украйна, но и за вас", каза той. "На бойните полета на Украйна се решават бъдещите правила на този свят заедно с границите на възможното.

Той отбеляза, че Русия блокира пристанища в Черно и Азовско море, като задържа украинския износ на храни от световния пазар. Това наранява не само украинците, но и целия свят, добави украинския държавен глава.

"Ако поради руските блокади не успеем да изнасяме хранителните си продукти, светът ще бъде изправен пред остра и тежка продоволствена криза и глад в много страни в Азия и Африка", каза той.

Зеленски директно свърза руските действия с покачващите се цени на суровините, като каза, че първо блокира енергията, за да накара цените да скочат, а сега прави това с храните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай