Зеленски с нов призив. Какво иска този път

В името на мира, заяви украинският президент

Зеленски с нов призив. Какво иска този път | StandartNews.com

Украинският президент Владимир Зеленски призова в понеделник международната общност да въведе търговско ембарго срещу Русия в отговор на нейната военна намеса в страната му, предаде Ройтерс.

Той призова за нови международни санкции срещу Русия, предлагайки както бойкот по отношение на руския петрол и на всякакви други руски стоки, така и спиране на износа за Русия.

Западните санкции, наложени заради военното нападение на Русия, вече са изолирали Москва до степен, каквато никога досега не е изпитвала толкова голяма икономика.

Зеленски каза, че трябва да се засили икономическият натиск, призовавайки влизането в сила на международно търговско ембарго спрямо Русия.

"Ако инвазията продължи и Русия не е изоставила плановете си срещу Украйна, тогава е необходим нов пакет от санкции... в името на мира“, каза той във видеообръщение, като спомена по-специално за бойкот на руския петрол и петролни продукти.

"Бойкотирайте вноса за Русия - ако те не се придържат към цивилизованите правила, тогава не трябва да получават стоки и услуги от цивилизацията - нека войната ги храни", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай