Зеленски: Путин ще бомбардира Одеса

Това заяви украинският президент в телевизионно интервю

Зеленски: Путин ще бомбардира Одеса | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в обръщение, че руските сили се готвят да бомбардират черноморския град Одеса.

"Руснаците винаги са посещавали Одеса, винаги са изпитвали само гостоприемство в Одеса, само искреност. А сега какво? Бомби срещу Одеса? Това ще бъде военно престъпление, това ще бъде историческо престъпление", каза Зеленски.

"Украинци, ние вече сме спечелили своето бъдеще, но все още се борим за настоящето си. Това е много важно. Борим се за това къде ще бъде границата. Между живота и робството. И това не е само наш избор. Гражданите на Руската федерация правят същия избор в момента -между живота и робството. Днес. Утре. През следващата седмица. Това е времето, в което все още е възможно да се победи злото без непоправими загуби", добави той.

Зеленски добави, че украинците искат мир.

„Граждани на Русия, за вас това е борба не само за мир в Украйна. Това е борба за вашата страна - за най-доброто, което тя е имала. За свободата, която сте видели. За богатството, което сте почувствали. Ако сега мълчите, по-късно от ваше име ще говори само бедността и само репресиите ще ѝ отговорят. Не мълчете", заяви още държавният глава на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай