Зеленски отхвърли преговори в Беларус. Ето какво предлага

Киев е отворен за разговори в други страни, които не са били враждебни към Украйна

Зеленски отхвърли преговори в Беларус. Ето какво предлага | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли руско предложение за преговори в Беларус днес, заявявайки, че самият Минск е съучастник в руската инвазия, но същевременно остави възможност за преговори на други локации, предаде Ройтерс.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк подчерта, че позицията на украинския държавен глава остава същата – само реални преговори и никакви ултиматуми.

Преди това Кремъл съобщи, че руска делегация е пристигнала в Беларус за преговори с украинската страна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни днес, делегацията в Гомел включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли възможността за преговори в Беларус, след като Русия нападна Украйна от територията на Беларус.

Той каза, че е отворен за преговори в други страни, които не са били враждебни към Украйна:

"Разбира се, искаме мир. Искаме да се срещнем, искаме край на войната! Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние го предложихме на руската страна. Би бил подходящ всеки един друг град в страна, от чиято територия не се изстрелват ракети. Само тогава преговорите могат да бъдат честни", каза Зеленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай