Зеленски избухна. Зверство в Краматорск

При нападението загинаха десетки цивилни граждани

Зеленски избухна. Зверство в Краматорск | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски избухна след ново зверство на Русия в страната му. Поредното военно престъпление на Русия, нарече Зеленски атаката по жп гарата в Краматорск, при която загинаха най-малко 50 цивилни граждани, чакащи за евакуация.

38 души са починали при атаката, други 12 са починали в болници, а десетки са ранените, някои от които са в тежко състояние. Сред починалите са и пет деца, предаде ВВС.

Зеленски направи традиционното си среднощно обръщение, заканвайки се, че Русия ще бъде съдена за военни престъпления. „Подобно на клането в Буча, както и много други руски военни престъпления, ракетният удар по Краматорск трябва да бъде едно от обвиненията на трибунала, което неизбежно ще се случи. Търсенето на отговорност е неизбежно”, заяви държавният глава.

Зеленски благодари на делегацията и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен „за нейното лично участие и съдействие при създаването на съвместен екип за разследване, който да установи пълната истина за действията на руските окупатори и да изправи всички виновни пред съда”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай