Защо Путин трябва да загуби в Украйна? Лондон разкри заплахата

Ако не направим така, че Путин да загуби в Украйна, той може да иска да продължи

Защо Путин трябва да загуби в Украйна? Лондон разкри заплахата | StandartNews.com

Външният министър на Великобритания Лиз Тръс заяви, че е скептична по отношение на мирните преговори между Русия и Украйна и посочи, че руският президент Владимир Путин трябва да изтегли войските си, за да бъдат разговорите успешни, предаде Ройтерс.

Тръс допълни, че Путин трябва да бъде спрян "на всяка цена". "Скептична съм по отношение на мирните преговори, докато Путин все още води война в Украйна. Той трябва да обяви  прекратяване на огъня и да изтегли войските си, за да могат тези мирни преговори да бъдат взети насериозно", заяви Тръс пред телевизия Би Би Си.

"Ако не направим така, че Владимир Путин да загуби в Украйна, има вероятност той да иска да продължи. Ние трябва да го спрем на всяка цена", добави тя. "Много важно е да спрем Владимир Путин, той е реална заплаха, пред която е изправен светът."

По-рано тази седмица британският министър на здравеопазването Саджид Джавид отново заяви, че НАТО ще реагира, ако руски ракети паднат на територията на НАТО, макар че добави, че такава атака е "много малко вероятна".

Когато днес беше запитана какво има предвид под "на всяка цена", Тръс заяви: "Трябва да направим всичко възможно в рамките на нашите правомощия да санкционираме руския режим... сега изпращаме (на Украйна) оръжия за противовъздушна отбрана, защото не искаме този конфликт да се задълбочи. Ето защо сега трябва да бъдем твърди."

"И затова трябва да работим със страните от целия свят, с някои от които няма да сме съгласни по много, много въпроси, но това, по което сме съгласни с тях, е, че не можем да видим Русия просто да прегази суверенитета на друга държава", каза тя.

Британският премиер Борис Джонсън е на посещение в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства тази седмица, където търси възможности за увеличаване на доставките на петрол на фона на покачващите се цени на суровия петрол, което се дължи на войната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай