Петък,

За 8 март: Путин даде обещание на майките

От: Стандарт -
8008
За 8 март: Путин даде обещание на майките
A
A
A

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че няма да изпраща военни на срочна военна служба или резервисти да се бият в Украйна и подчерта, че офанзивата там е водена само от професионални военнослужещи, изпълняващи определени цели, предадоха световните агенции.

"Бих искал да подчертая факта, че военните, които изпълняват срочната си военна служба, не участват и няма да участват в боевете. Няма да има и допълнително мобилизиране на резервисти", каза Путин в реч по повод Международния ден на жените.

"Набелязаните цели се изпълняват само от професионални военнослужещи. Сигурен съм, че те осигуряват по един ефикасен начин сигурността и мира за руския народ", допълни президентът.

В речта си той поздрави  жените медици и жените военнослужещи.

Путин се обърна към майките, съпругите, сестрите, булките и приятелките на руски войници и офицери, „които сега в битка защитават Русия по време на специална военна операция“. "Разбирам как се тревожите за своите близки и любими хора. Можете да се гордеете с тях, както цялата страна се гордее с тях и се тревожи за тях заедно с вас", подчерта държавният глава.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com