Япония попари дъщерите на Путин и жената на Лавров

Заради войната в Украйна са замразени активи на 398 руски граждани

Япония попари дъщерите на Путин и жената на Лавров | StandartNews.com

Нови санкции на Русия наложи Япония, съобщи японската национална информационна агенция Киодо. Заради войната в Украйна са замразени активи на 398 руски граждани. Сред тях са дъщерите на президента Владимир Путин и съпругата на външния министър Сергей Лавров.

Кабинетът също така одобри забрана за внос на 38 артикула, включително водка и други алкохолни напитки, електрически машини и дървен материал, което влиза в сила от 19 април.

Правителство също така ще забрани на японски лица и компании да правят нови инвестиции в страната. С дъщерите на Путин - Катерина Тихонова и Мария Воронцова - добавени към списъка със санкции, общият брой на руските лица, включително военни и депутати, подложени на замразяване на активи от японските власти, достигна 499.

Освен това Япония планира да намали вноса на руски въглища с идеята изобщо да го прекрати след време. Премиерът Фумио Кишида аргументира мерките с „военните престъпления“, извършени от руските въоръжени сили в Украйна.

„Япония провежда тесни консултации с партньорите си от Г-7, за да определят какви нови санкции да наложат на Русия“, посочи Кишида.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай