Петък,

Военният министър на Украйна побесня! Ужасна закана

От: Редактор -
6412
Военният министър на Украйна побесня! Ужасна закана
A
A
A

Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников отговори на думите на руския президент Владимир Путин. По-рано през деня стопанинът на Кремъл призова украиските военни да свалят от власт своя държавен глава Володимир Зеленски и да преговарят с Москва.

Ето думите на Резников, публикувани на сайта на Върховната рада на Украйна:

"Скъпи украинци! Повече от 40 часа отблъскване на руските окупатори доказаха, че имаме най-мощната армия в Европа и безстрашен народ. Това вече го знаехме.

Сега всички го видяха и започнаха да го осъзнават. Всяка минута от нашата героична борба нашите защитници променят отношението към Украйна в света. Това увеличава подкрепата. Украинците сега се борят за бъдещето, което отдавна са заслужили. Определено ще спечелим! Слава на Украйна! Слава на украинската армия!

Сега искам да се обърна към народа на Руската федерация. Особено на съпругите, майките, приятелките на руски войници и офицери. За няколко дни на интервенция в Украйна ще загинат толкова руски военнослужещи, колкото в две чеченски войни. Хиляди. Хиляди. Владетелят на Русия стана убиец. Убиец не само на украинци, но и на руснаци.

Знаем, че сега в армията набират спешно момчета от цяла Русия. Че се готвят да прехвърлят новобранци без минимални бойни умения. Че не им се казва къде всъщност отиват. И какво ги чака.

Скрийте любимите си хора, ако са ви скъпи. Не ги изпращайте на сигурна смърт! Те ще бъдат убивани от всеки прозорец във всеки украински град. Излезте по улиците. Настоявайте за прекратяване на войната и за изтегляне на руската армия от Украйна. Не се страхувайте! Истината е на ваша страна.

Сега все още можете да промените всичко, за да не съжалявате по-късно. Когато бъде разкрита цялата информация за военните престъпления на Кремъл, вашите близки ще ви бъдат много благодарни."


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията