Събота,

Външно с последна информация за брокираните в Украйна бг моряци

От: Стандарт, снимка БГНЕС -
851
Външно с последна информация за брокираните в Украйна бг моряци
A
A
A

17-те български моряци на борда на кораба „Царевна“, блокирани в Мариупол, са добре, потвърдиха за БНР от Министерството на външните работи.

От там уточняват, че сънародниците ни са в добро здравословно състояние и с тях се поддържа непрекъсната връзка.

По-рано капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани, коментира попадането на други наши кораби в подобна ситуация.

"За съжаление, няма никаква гаранция за моряците в Украйна", заяви Димитров в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" 

"Такъв случай сме имали с кораба "Васил Левски“ в далечната 1967 година, по време на Виетнамската война. Той бе обстрелван в южната част на Виетнам. Същият кораб после попада по време на войната в Израел. В тази ситуация всички трябва да разчитат на действията на корабособственика, който да даде инструкции на кораба как да действа".

"В тази ситуация Министерството на отбраната не може да направи нищо, тъй като не сме част от този военен конфликт. Убеден съм, че българското външно министерство е направило достатъчно", добави още президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията