Владимир Кличко напусна Украйна. Какво прави в Берлин?

Подкрепата, която Германия оказва на Украйна, е забележителна материална помощ, заяви бившият шампион

Владимир Кличко напусна Украйна. Какво прави в Берлин? | StandartNews.com

Владимир Кличко - бивш шампион по бокс, чийто брат е кмет на украинската столица Киев, се е срещнал в Берлин с представители на германското правителство като част от усилията да осигури повече подкрепа за страната си.

Във видеоклип, заснет пред Бундестага и публикуван в Туитър, Кличко заявява, че по време на двудневната си визита се е уверил, че двете нации са братски, съобщи Ройтерс:

"Подкрепата, която Германия оказва на Украйна, е забележителна материална помощ - стоки от първа необходимост и оръжия. Германия и Украйна са обединени, както никога досега -  заедно те защитават международното право и ядрото на свободата".

В германски медии бяха публикувани снимки на Кличко с канцлера Олаф Шолц и министрите на външните работи, на финансите и на икономиката. А първият дипломат на Германия Аналена Бербок написа в Инстаграм: "Кличко и делегацияа му донесоха украинския борбен дух, който ни докосва чрез безброй кадри всеки ден във външното министерство. За правителството и за мен е ясно: ще продължим да подкрепяме Украйна с цялата ни сила."

Германското правителство се съгласи да изпрати оръжия на Украйна, спря процеса по сертифициране на газопровода "Северен поток 2", който заобикаля Украйна, и реши да увеличи разходите за отбрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай