Вашингтон в ужас заради новия руски командир в Украйна

Александър Дворников е отговорен за брутални действия срещу цивилни в Сирия

Вашингтон в ужас заради новия руски командир в Украйна | StandartNews.com

Престъпления и жестокост срещу цивилни от страна на руската армия в Украйна очакват във Вашингтон. Това стана ясно от изявление на съветника на президента на САЩ Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. Причината е назначаването на новия командващ руските въоръжени сили в Украйна генерал Александър Дворников.

Съливан, който е дал мнението си пред Си Ен Ен, обаче не е представил никакви аргументи в подкрепа на своите твърдения, пише Ройтерс.

Според високопоставен представител на американските власти, цитиран от Асошиейтед прес, Александър Дворников е отговорен за брутални действия срещу цивилни в Сирия и на други места. 60-годишният армейски генерал е един от най-опитните офицери от руската армия, допълни същият източник, пожелал анонимност.

Кремъл е отговорен за взимането на цивилни на прицел в Украйна, заяви още Джейк Съливан за Си Ен Ен.

Съветникът на Байдън по националната сигурност каза за Ей Би Си, че Съединените щати ще предоставят на Украйна оръжията, от които има нужда, за да се защитава срещу Русия. "Оръжия пристигат всеки ден, включително днес", подчерта той пред трета американска телевизия - Ен Би Си.

Проучване на общественото мнение, публикувано днес от телевизия Си Би Ес, показва, че американците масово подкрепят изпращането на оръжия на Украйна. Тази позиция има подкрепата на 72% от анкетираните. 78% от участниците в допитването поддържат икономическите санкции срещу Русия.

Републиканката от Камарата на представителите Лиз Чейни призова в ефира на Си Ен Ен САЩ да изпратят на Украйна както отбранителни системи, като противотанкови и противовъздушни ракети, така и нападателни оръжия, като танкове и самолети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай