В Лондон продават руска водка под тезгяха

Цените са умопомрачаващи

В Лондон продават руска водка под тезгяха | StandartNews.com

Във Великобритания някои универсални магазини започнаха да продават скъпа руска водка изпод тезгяха, въпреки обявения бойкот на руските стоки в страната, пише Daily Mail, цитирана от Блиц.

Магазинът Harrods, който се намира в центъра на Лондон, потъна в съветско време. От под плота можете да си купите "супер-премиум" водка Beluga Noble.„Персоналът е щастлив да продава бутилки от 1,5 литра за почти £100 от производител, забранен в други супермаркети“, отбелязва таблоидът.

Освен това магазинът The Selfridges в центъра на столицата продава руска водка за повече от £150, пише Daily Mail.

Подобни действия на предприемачи бяха разкритикувани от властите. Депутатът от лейбъристите и председател на комитета по стандартите на Камарата на общините Крис Брайънт осъди собствениците на магазини.„Не мога да повярвам, че някои хора не разбират това“, протестира политикът.

Изданието припомня, че повечето от търговските обекти в страната се опитаха да се отърват от стоки от Русия. Някои магазини от висок клас обаче реагират по-бавно, се казва в статията.

Припомняме, че във вторник, 15 март, властите на Обединеното кралство наложиха забрана за износ на луксозни стоки за Русия. Правителството одобри и допълнителна тарифа от 35% върху вноса на някои стоки, включително водка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай