В Киев е зловещо. Улични боеве

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко направления

В Киев е зловещо. Улични боеве | StandartNews.com

В Киев е зловещо. По улиците се водеха битки в ранните часове днес, на третия ден от руското военно нахлуване в Украйна. Това става часове след предупреждението на президента Володимир Зеленски, че силите на Москва ще се опитат да превземат столицата преди зазоряване, съобщи Франс прес, цитирана от БНР.

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко направления. Съобщава се за интензивни сражения и десетки взривове. Украински войскови части се опитват да отблъснат руските атаки.

Водели се боеве между намиращите се в района на централния булевард на града метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Стрелба и взривове се чували в целия Соломянский район на столицата, който е непосредствено преди централната част.

Битка имало и от другата страна на Днепър.

Бомбоубежищата са препълнени.

Би Би Си информира за дълга и безсънна нощ в украинската столица Киев.

Според официалния канал на украинската армия активни бойни действия се водят на някои столични улици. Секретарят на Националния съвет за сигурност и отбрана Олексий Данилов е заявил пред украински информационен сайт, че украинската армия контролира обстановката в столицата.

Украинското военно командване съобщи, че Русия е изстреляла крилати ракети „Калибър“ срещу Украйна от Черно море, съобщи Ройтерс.

Рано тази сутрин бе обявена въздушна тревога и в най-населения град в Западна Украйна Лвов, както и в още един град в Лвовска област. Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна опасност в Харков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай