Ужасът в Украйна! Смъртта на младо семейство разплака света

Застреляха ги като на стрелбището, каза Зеленски

Ужасът в Украйна! Смъртта на младо семейство разплака света | StandartNews.com

Войната на руския президент Владимир Путин в Украйна взе нови жертви. Поредният ужас разплака света.

Младо семейство с две деца загина при обстрел в опит за евакуация от град Ирпин, близо до Киев. На място издъхнаха майка с две деца, придружени от семеен приятел, докато се опитват да избягат през разрушен мост.

Той е бил взривен дни по-рано от украински войници, които са искали да забавят руското настъпление към Киев. Макар и в руини, той е представлявал „спасителен коридор“ за хората, които отчаяно се опитват да избягат от войната, предаде бТВ.

Само шепа украински войници са били близо до моста, когато започват да валят минометни снаряди. Те не са участвали в бойните действия, а са помагали на бежанците да пренесат децата и багажа си към Киев.

„Семейство беше убито в Ирпин. Мъж, жена и две деца точно на пътя. Като на стрелбището. Докато се опитваха да излязат от града. Да избягат. Цялото семейство. Колко семейства като това са загинали в Украйна? Няма да простим! Няма да забравим!“, заяви  украинският президент Володимир Зеленски.

Свидетел на нападението става екип на "Ню Йорк Таймс", а фотограф заснема телата на земята минути след атаката. Багажът им бил разпръснат около тях.

От събота насам стотици украинци, бягащи от сраженията в три града в западната част на Киев, се струпват около моста, за да си проправят път към столицата, която също е под прицела на Москва. Цивилните се събират на малки групи и заедно изминават около 100 м, докато са потенциално изложени на руския огън, пише "Ню Йорк Таймс".

Украинските войници тичат заедно с тях, за да им помогнат, а след това се връщат обратно и се прикриват. Рано сутринта в неделя областният управител обяви, че маршрутите от Ирпин са толкова опасни, че са блокирани. Хората обаче не се отказват и продължават с опитите за бягство.

Когато майката, нейният син тийнейджър и дъщеря на видима възраст около 8 години са били забелязани да лежат на земята, към тях се втурват войници, за да помогнат, но не успяват да ги спасят. Мъртъв е и мъжът, описан като техен приятел, който им помагал да избягат, продължава "Ню Йорк Таймс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай