Уточнение от Белия дом: Какво е казал Байдън за властта на Путин

От полската столица президентът произнесе вчера вечерта специална реч, след като се срещна с бежанци от Украйна

Уточнение от Белия дом: Какво е казал Байдън за властта на Путин | StandartNews.com

От Белия дом направиха уточнение по повод разпространена по-рано информация за речта на американския президент Джо Байдън по време на посещението му във Варшава. Уточнението гласи: „Президентът каза, че на Путин не може да бъде позволено да упражнява власт над своите съседи или региона. Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или смяната на режима“.

От полската столица Байдън произнесе вчера вечерта специална реч, след като се срещна с бежанци от Украйна. Там беше попитан от репортери какво мисли за руския президент Владимир Путин, след като вижда човешките страдания, причинени от войната. „Той е касапин“, отговори Байдън. В речта си той призова:

„Не се страхувайте! Диктатор, който е решен да възстанови една империя, никога няма да изтрие човешката любов към свободата. Украйна никога няма да бъде победена от Русия, защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и мрак. За Бога, този човек не може да остане на власт!“.

Думите на американския президент предизвикаха моменталната реакция на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков отхвърли думите на Байдън, че Путин "не може да остане на власт"

Според него подобни изказвания ограничават възможностите за диалог между Русия и САЩ. „Не Байдън е този, който решава. Президентът на Русия се избира от руснаците“, каза Песков в отговор на въпрос на Ройтерс.

Представител на Белия дом заяви че Байдън не е призовал за смяна на режима в Русия.

Идеята му била, че „Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху региона“, добави източникът., цитиран от БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай