ЦРУ със страшно разкритие. Какво готви Путин

Говори директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс

ЦРУ със страшно разкритие. Какво готви Путин | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин удвоява атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон, предава БГНЕС.

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък", подчерта Бърнс. Той изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, са „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

ЦРУ, което е основната американска разузнавателна агенция, не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна.

„Ние не виждаме на този етап никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза Уилям Бърнс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай