Събота,

ЦРУ със страшно разкритие. Какво готви Путин

От: Агенция Стандарт -
16146
ЦРУ със страшно разкритие. Какво готви Путин
A
A
A

Руският президент Владимир Путин удвоява атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон, предава БГНЕС.

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък", подчерта Бърнс. Той изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, са „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

ЦРУ, което е основната американска разузнавателна агенция, не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна.

„Ние не виждаме на този етап никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза Уилям Бърнс.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com