Бежанци напълниха детския лагер в Китен

Дарения предоставят само граждани и частни организации

Бежанци напълниха детския лагер в Китен | StandartNews.com

Над 1000 души - украински граждани, се очаква да бъдат настанени в хотели и почивни бази в Китен. Това каза председателят на Туристическата камара в Приморско Ваня Андонова. Първите 145 бежанци са пристигнали в Китен преди 2 дни. Днес представители на Областната управа в Бургас се срещнаха с тях, съобщи БНР.

„След понеделник сме се уговорили каквото имаме като дарения, защото много хора се отзовават, започват да пращат за деца дрешки, за възрастни, имаме уговорки това нещо да се събира на едно място и да бъде разпределено от служебни лица по места“

145 души, основно жени и деца, пристигнали от Харков, са настанени в детския лагер Шипка в Китен. През годините в този детски лагер на почивка са идвали основно деца от Украйна. От какво имат нужда в момента те обяснява зам-областният управител на Бургас Пламен Янев.

„Това, от което имат нужда, са хранителни продукти, те си готвят сами. Това е основното. Благодарение на дарения - Ротари клуб и други фирми, кмета на Китен, сме успели да осигурим храна до вторник, надявам се“

Почивната база на БНТ и БНР, както и почивната станция на Софийския университет също се подготвят за настаняването на бежанци от Украйна. До момента в кампанията по събирането на хранителни продукти за изхранването им са се включили от Българския червен кръст, от Ротари клуб "Бургас“, както и индивидуални дарения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай