Тръмп отсече: Путин се възползва, че Байдън е слаб

Бившият президент на САЩ осъди нахлуването на Русия в Украйна

Тръмп отсече: Путин се възползва, че Байдън е слаб | StandartNews.com

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп осъди нахлуването на Русия в Украйна и каза, че се моли за украинците, предаде Ройтерс.

Тръмп направи изявлението си на големия годишен форум на американски консерватори часове след като САЩ и съюзниците им обявиха драстични нови санкции, които ще изключат някои руски банки от глобалните системи за разплащания и ще ограничат възможностите на руската централна банка да оказва подкрепа за рублата. 

Той използва също така речта си да разкритикува президента демократ Джо Байдън и отново да намекне, че ще се кандидатира за президент през 2024 г. 

Тръмп разгневи по-рано през седмицата някои членове на Републиканската партия, като нарече действията на Путин в Украйна "гениални" и "доста умели". 

Този път Тръмп изрази съчувствие към украинците и нарече "смел" украинския президент Володимир Зеленски. "Руската атака срещу Украйна е възмутителна. Бог да ги благослови всичките", заяви Тръмп.

Той добави, че Путин се е възползвал от факта, че Байдън е "слаб", за да атакува Украйна. "Както всички разбирате, това ужасно бедствие никога нямаше да стане, ако изборите ни не бяха манипулирани и ако аз бях президентът", заяви Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай