Понеделник,

Тревожно! Какво се случва с моряците ни, блокирани край Мариупол

От: Стандарт -
1359
Тревожно! Какво се случва с моряците ни, блокирани край Мариупол
A
A
A

Близки на моряците, блокирани край Мариупол, нямат връзка с тях от 2 дни. За това алармира една от съпругите на моряците пред Нова тв.

17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището заради военните действия в Украйна.

Близките и роднините на моряците са силно притеснени, тъй като последната информация, която излезе е, че корабът е бил под обстрел.

„Вчера никоя от нас не е чула мъжа си. Но преди това се виждаше, че са доста притеснени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви Севдалина Стоянова.

Според нея провизиите на моряците свършват.

По думите й евакуация е предложена на моряците преди около десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било предложено моряците да слязат от кораба и да се качат на автобус.

„Това беше, докато се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат докато се стрелят войниците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, заяви Севделина Стоянова.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com