Топ дипломат каза какво ще пише на гроба на Русия

Путин, а не Горбачов

Топ дипломат каза какво ще пише на гроба на Русия | StandartNews.com

Путин е притиснат в ъгъла и всичко може да се очаква от него. Може да изгуби цялата структура на своята империя, която е изградил. На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин.

При него няма логическа реакции, което го прави много непредвидим. Това заяви дипломатът и специалист по национална сигурност Иван Анчев в студиото на предаването "Денят ON AIR"

Той отбеляза, че редица американски сенатори са изразили опасения от непредвидимостта му, защото руският президент държи контрола върху ядрения бутон и няма кой да му се противопостави

."Искам да вярвам, че пръстът не е сложен на червения бутон, но съм сигурен, че ядреното куфарче е отворено. Дори за ограничен ядрен удар в Украйна.

Това говори, че си изчерпал всички останали военни аргументи. Виждаме, че инвазията на Русия в Украйна буксува. Нали не си представяме, че Путин ще върне всички войски в Русия? Това ще е краят му", каза още Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е напълно възможно да се стигне до международен трибунал след войната. Хора от обкръжението на Путин може да бъдат съдени за военни престъпления, смята той. Анчев подчерта, че жилищен квартал на Харков е обстрелван със системата за залпов огън "Град"."Европа отговори с много ясен, едновременен и силен отговор.

Путин и обкръжението му са мислели, че Европа е изморена от Ковид кризата, а в САЩ са затрупани с вътрешнополитически проблеми. Според мнозина Байдън е нерешителен. Заради това са предприели тази атака, неразчитайки отпора, който им дава украинската нация. Слава Богу, че не е Тръмп президент. Беше непредсказуем.

Той имаше форма на зависимост от Кремъл", обясни дипломатът.Би било пагубно и начало на Трета световна война, ако САЩ влязат в пряк конфликт с Русия, изтъкна той. Хубавото на ситуацията било, че ще покаже всички агенти на Кремъл в България, смята Иван Анчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай