Понеделник,

Страх по брега на Черно море, задава се тежка битка

От: Рачо Рачев -
4841
Страх по брега на Черно море, задава се тежка битка
A
A
A

Черноморският флот на Русия продължава да е в състояние да поразява цели по цялото украинско крайбрежие, въпреки загубата на флагмана „Москва“ и бойния кораб „Саратов, показват последните данни на британското разузнаване.

По данни на британското разузнаване около 20 руски бойни съдове, включително подводници, са в оперативната зона на Черно море. “Босфора остава затворен за всички нетурски военни кораби, което прави невъзможна замяната на крайцера „Москва“, отбелязва Министерството на отбраната.

Русия се опитва да откъсне Украйна от достъп до Черно море, което сериозно ще затрудни търговията й, допълват британските военни. Снощи британският външен министър Лиз Тръс открито призова Запада да снабди Украйна с противокорабни ракети, танкове и изтребители.

Тя допълни, че победата на Украйна над Русия сега трябва да се превърне в стратегически императив за Запада, което означава, че руските сили трябва да бъдат отблъснати от цялата територия на Украйна.

Министърът на отбраната Бен Уолъс заяви в интервю за Скай нюз, че Великобритания подкрепя пълното изтласкване на Русия от Украйна и не изключи подкрепа за Украйна да си върне Крим, който Русия анексира през 2014 година.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com