Разкритие. Каспаров каза кога Путин ще спре войната

Диктаторите оличали определени дати

Разкритие. Каспаров каза кога Путин ще спре войната | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин може да обяви победата над Украйна на своя рожден ден - 7 октомври. Именно на този ден господарят на Кремълима кръгла годишнина и ще празнува 70 години юбилей. Това мнение изрази руският опозиционер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров в интервю за "Обозревател".

Гросмайсторът отбеляза, че диктаторите много харесват годишнини и всякакви "забележителни" дати. Той добави още, че в Кремъл добре разбират, че не могат да спечелят войната. „Мисля, че там се е появил известен здрав разум, че те не могат да спечелят войната в степента, в която са планирали. Затова трябва да фиксират териториалните придобивки дотук, да се окопаят и да се преговаря от позиция на силата, както смята Путин“, обясни Каспаров.

Събитията от последните няколко дни, когато Украйна с помощта на американските ракетни системи за залпов огън постигна определени успехи като забави руската офанзива, предизвика паника у окупаторите, защото нещата не вървят така, както са планирали, каза Каспаров. Според него освобождаването на Херсон може да стане повратна точка във войната.

Преди месец в интервю за проекта FREEДОМ Каспаров прогнозира, че войната в Украйна ще бъде последната за Русия, която я грози разпад и трансформация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай