Путин съобщи защо е започнал войната

Открито се подготвяха за поредната наказателна операция, за нахлуване в историческите ни земи, каза президентът

Путин съобщи защо е започнал войната | StandartNews.com

Близо до границите на Русия беше създадена непосредствена заплаха, подготвяше се атака, включително срещу руския Крим. Това заяви руският президент Владимир Путин на парада на победата на Червения площад в Москва в понеделник, съобщи ТАСС.

„Открито се подготвяха за поредната наказателна операция [в Донбас], за нахлуване в историческите ни земи, включително Крим. В Киев обявиха възможното придобиване на ядрени оръжия и блокът на НАТО започна активно военно развитие на съседните територии. за нас. Така че има абсолютно недопустима заплаха за нас, и то точно на нашите граници“, каза държавният глава. Според Путин „всичко показваше, че сблъсъкът с неонацистите, Бандера, на когото заложиха САЩ и техните младши партньори, ще бъде неизбежен“.

"Повтарям, видяхме как се развива военната инфраструктура, как започнаха да работят стотици чуждестранни съветници, имаше редовни доставки на най-модерните оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше всеки ден", каза държавният глава. Русия даде превантивен отпор на агресията. Тя беше принудена, навременното и единствено правилно решение е решението на една суверенна, силна, независима държава."

Путин каза, че Русия е дала превантивен отпор на агресията. „Видяхме как се развива военната инфраструктура, как започнаха да работят стотици чуждестранни съветници, имаше редовни доставки на най-модерните оръжия от страните от НАТО. Опасността нараства всеки ден. Русия даде превантивен отпор на агресията. Това беше принудителна , навременно и единствено правилно решение – решението на суверенна, силна, независима държава“, каза Путин.

Москва отмени въздушния парад. Причината

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай