Москва отмени въздушния парад. Причината

Това съобщи Песков

Москва отмени въздушния парад. Причината | StandartNews.com

В Москва въздушната част на Парада на победата беше отменена. Това съобщи в понеделник, 9 май, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков , предаде ТАСС .

По време на парада президентът Путин държа реч на Червения площад.

Той каза, че страните от блока на НАТО не са пожелали да отидат на честен открит диалог, за който Русия е призовала. „„Миналия декември предложихме да сключим споразумение за гарантиране на сигурността, Русия призова Запада към честен диалог, за намиране на разумни компромисни решения, за отчитане на интересите на другия. Всичко напразно! Страните от НАТО не искаха да ни чуят “, заяви руският лидер.

И отново нарече "единственото правилно решение" отблъскването на агресорите в Украйна . 

По думите му военните на Руската федерация в хода на специална военна операция се бият за хората в Донбас, за сигурността на родината. 

Путин добави, че Русия, за разлика от Запада, никога няма да се откаже от любовта към родината, вярата и традиционните ценности.

Преди това в специално съобщение от Кремъл руският лидер  поздрави украинските ветерани от войната и гражданите на Украйна за Деня на победата, като го нарече „велик общ празник“. Президентът на Руската федерация пожела на ветераните душевна сила, много здраве и дълголетие, а на всички жители на Украйна - мирно и справедливо бъдеще.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай