Неделя,

Путин се развихри – уволни 1000 души. Големият му страх

От: СТАНДАРТ -
8488
Путин се развихри – уволни 1000 души. Големият му страх
A
A
A

Руският президент Владимир Путин се развихри. Уволни 1000 души от най-близкото си обкръжение. Причината е големият ум страх да не бъде отровен. Той рязко се повишил след войната в Украйна, , сочат доклади на британските спецслужби

Около 1000 души от персонала на Путин са били сменени само за един месец. Най-голямата чистка в Русия включва бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки.

Нахлуването в Украйна от Русия беше широко осъдено от страни по целия свят и наказано с тежки санкции, наложени на Путин и свързани с него олигарси. Американски и западни служби многократно предупреждаваха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, заради струпаните по общата граница хиляди военнослужещи и много техника. Москва отричаше.

Кремъл има история с отравянията, но предимно като активна страна, предаде Нова тв, цитирайки британски издания, които дават за пример отравянето на критиците на властта в Москва с нервнопаралитичния агент Новичок, използван като средство за унищожаване на опозиционери като Алексей Навални, който беше отровен през август 2020 г.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com