Путин разкрил на Макрон съдбата на Украйна

Казал му, че целите ще бъдат постигнати

Путин разкрил на Макрон съдбата на Украйна | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин каза в четвъртък на френския си колега Еманюел Макрон, че целите на руската операция в Украйна - нейната демилитаризация и неутрален статут - ще бъдат постигнати във всеки случай, обяви Кремъл, предадоха световните агенции.

Путин каза, че всеки опит на Киев да отложи преговорите ще доведат до това Москва да добави още точки към списъка си с искания. Двамата лидери са провели 90-минутен телефонен разговор. Путин също е казал на Макрон, че не е съгласен с вчерашната реч на френския лидер, в която той държи руския президент отговорен за започването на войната.

Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно ръководство, трябва да се решава от украинския народ заедно с останалите народи в тази многонационална страна. Това заяви по-рано външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за руски и чуждестранни медии по теми от актуалния международен дневен ред, предаде ТАСС.

Събитията в Украйна не са холивудски екшън, в който има абсолютно добро и абсолютно зло, каза Лавров. Той припомни изявление на френския президент Еманюел Макрон, според когото е неправилно украинският държавен глава Володимир Зеленски и самата Украйна да бъдат обвинявани, че там процъфтява нацизъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай