Сряда,

Путин притеснен, каза за какво трябва да внимава Русия

От: Агенция Стандарт -
14104
Путин притеснен, каза за какво трябва да внимава Русия
A
A
A

Руският президент Владимир Путин предложи днес да се следят доставките на храни за "неприятелски" към Кремъл държави на фона на вълната от санкции срещу Москва, които се отразяват върху редица селскостопански сектори, предаде Франс прес.

"Тази година на фона на глобалния недостиг на храни, ще трябва да сме по-внимателни с доставките на храни зад граница и да следим най-вече условията за този износ към държави, които водят враждебна политика към нас", заяви Путин на среща, излъчена по държавната телевизия.

Руският лидер увери също, че националното производство на храни изцяло покрива нуждите на страната, като подчерта селскостопанския потенциал на Русия. Той призова и за поставяне на ясни цели за намиране на заместващи продукти, след като вносът на много стоки в Русия беше спрян.

От селскостопанска и продоволствена гледна точка много държави са засегнати от последиците от конфликта между Русия и Украйна, които са ключови доставчици на основни хранителни продукти в света, особено на зърно и слънчогледово олио.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията