Сряда,

Путин готов да преговаря, постави условия за края на войната

От: Агенция Стандарт -
1493
Путин готов да преговаря, постави условия за края на войната
A
A
A

Руският президент Владимир Путин изрази по време на неделния телефонен разговор с турския му колега Реджеп Ердоган „готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранни партньори за разрешаване на конфликта“, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитиран от ТАСС.

„В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всякакви опити за проточване на преговорния процес, който се използва от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка беше подчертано, че спирането на спецоперацията е възможна, само ако Киев прекрати военните действия и изпълни добре познатите изисквания на Русия“, съобщиха в Кремъл.

„Изразена бе надежда, че по време на планирания следващ кръг от преговори представители на Украйна ще покажат по-конструктивен подход, който изцяло отчита нововъзникващите реалности“, допълниха от пресслужбата.

По-рано от дирекцията по комуникации на турското президентство съобщиха, че Ердоган е заявил в разговора, че е готов да окаже всякакъв принос за възможно най-скорошно решаване с мирни средства на проблема в Украйна.

Президентът на Турция е подчертал пред Путин, че незабавно общо спиране на огъня ще премахне хуманитарните тревоги в района и ще даде възможност за търсене на политическо решение. "Да открием заедно пътя към мира", е призовал Ердоган.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com