Потвърдено! Ердоган с ключова новина за войната

Уговорени са нови преговори в Турция

Потвърдено! Ердоган с ключова новина за войната | StandartNews.com

Нов кръг от преговори между Украйна и Русия ще се проведе в Истанбул на 29 март, написа вестник "Украинска правда".

Мястото на срещата е потвърдено след разговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с руския му колега Владимир Путин.

Украинската делегация ще пътува до Полша, откъдето ще лети за Турция, пише изданието.

Турският президент Ердоган заяви преди няколко дни, че Украйна е готова да се съгласи с 4 от 6-те искания на Русия, включително да се откаже от членството в НАТО и да признае руския като втори държавен език, предаде Марица.

В отговор министърът на външните работи Дмитро Кулеба каза, че няма консенсус с Русия по точки от преговорите, споменати от турския президент.

В телефонен разговор в неделя президентът Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин обсъдиха последните развития и преговорните процеси във войната Русия-Украйна, се казва в изявление на дирекция „Комуникации“ към президентството в Анкара.

Украинският преговарящ Дейвид Арахамия вчера също съобщи във фейсбук за следващ кръг от преговори лице в лице между Украйна и Русия, който ще се проведе в Турция на 28-30 март. Тази информазия беше потвърдена в изявление в Телеграм от руския президент Владимир Медински, който ръководи руската делегация на преговорите.

„Процесът на преговори е много труден.", каза Кулеба в публикация във Фейсбук.

"Украинската делегация зае силна позиция и не се отказва от исканията си. Ние настояваме преди всичко за прекратяване на огъня, гаранции за сигурност и териториална цялост на Украйна.",допълни украинскя министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай