Политолог каза докога ще е царството на Путин

Огнян Минчев с тежък коментар по горещата тема

Политолог каза докога ще е царството на Путин | StandartNews.com

"Путин се стреми да постави целия свят пред свършен факт. Хоризонтът, в който президентът на Руската федерация, може да поддържа подобна арогантна политика по отношение на Запада и на света като цяло, не е безкраен.

Той се разпростира в максимум едно десетилетие, в което Путин може да се възползва от обстоятелството, че ЕС се намира в дълбока структурна криза на своето преобразуване, а САЩ са дълбоко поляризирани по отношение на ключови въпроси - вътрешни и външни".

Това каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев от Центъра за регионални и международни изследвания.

"Владимир Путин бърза да създаде свършени факти, които да му дадат ресурси за изнудване на останалия свят, за да пласира своя режим като една от световните сили. По всяка вероятност няма да има отказване от тази радикална позиция на сваляне на законното правителство на Украйна, поставяне на марионетен режим и изправянето на Украйна пред процес на болезнена сателитизация, ако усилията му се увенчаят с успех.

Всичко това ще има последствия и върху икономиката, политическата инфраструктура и потенциала на Европа, особено Източна Европа - да разрешава своите политически, икономически и проблеми на сигурността", коментира политологът. 

Според него Путин е наясно, че под негово ръководство модернизацията на Русия, като велика сила, се провали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай