Песков се ядоса, скръцна със зъби на Байдън

Говорителят на Кремъл отхвърли думите на американския президент за Владимир Путин

Песков се ядоса, скръцна със зъби на Байдън | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли думите на американския президент Джо Байдън, който заяви, че Владимир Путин "не може да остане на власт".

"Не Байдън е този, който решава. Президентът на Русия се избира от руснаците", каза Песков в отговор на въпрос Ройтерс.

Представител на Белия дом заяви че Байдън, който изрече тези думи в реч във Варшава, не е призовал за смяна на режима в Русия. Идеята му била, че "Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху региона", добави източникът.

Руският президент Владимир Путин не може да остане на власт, заяви по-рано днес държавният глава на САЩ Джо Байдън в реч в Кралския замък във Варшава.

"Ще имаме различно бъдеще, по-светло бъдеще, основаващо се на демокрацията и принципите, на надеждата и светлината, на благоприличието и достойнството, свободата и възможностите. За Бога, този човек не може да остане на власт", каза Байдън.

Американският лидер се обърна в речта си директно към руския народ. "Позволете ми да кажа това, ако можете да ме чуете - вие, руският народ, не сте наш враг", заяви Байдън.

По думите му войната на Русия в Украйна е стратегически провал. Той добави, че американските сили в Източна Европа са там да бранят НАТО, а не да влизат в конфликт с руските военни. При все това Байдън отправи остро предупреждение към Русия да не стъпва "и на инч на територията на НАТО".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай