Неделя,

Още една кошмарна нощ в Украйна

От: Стандарт -
1436
Още една кошмарна нощ в Украйна
A
A
A

Руските войски са подновили тази нощ ударите по Киев, съобщават от украинската армия. Сателитни кадри, заснети в понеделник, показват, че руският военен конвой северно от украинската столица е дълъг около 64 километра, а не 27 километра, както бе съобщено по-рано.

Руските войски са започнали атака и срещу Херсон. Преди това са били чути мощни експлозии близо до летището в града. От областната администрация на Херсон написаха във Facebook, че градът е заобиколен от руски войски, но не е превзет.

Преговорите между двете държави не дадоха конкретен резултат. Делегациите им са обсъдили вероятна втора среща, но точна дата не е уточнена.

Боеве имаше в десетки точки на цялата страна. Най-малко 11 цивилни загинаха при атака срещу жилищен квартал в Харков.

 Украинският президент призова запада да обмисли налагането на зона, забранена за полети в отговор на руския обстрел срещу Харков.

„Днес руските сили стреляха жестоко по Харков. Очевидно това беше военно престъпление. Спокоен град. Спокойни жилищни райони. Няма военни съоръжения. Десетки записи на очевидци доказват, че не става дума за един случаен залп, а за умишлено унищожаване на хора. Руснаците знаеха къде стрелят. Днес, по инициатива на руската страна се проведе първият кръг от преговори между Украйна и Русия. Тези разговори се водеха, докато нашата територия, нашите градове бяха бомбардирани и обстрелвани”. Това каза след срещата с Владимир Путин украинският президент Володимир Зеленски.

 


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com