Вторник,

Няма прошка! Зеленски с голямо обещание към украинците

От: Иван Ангелов, сн. Ройтерс, архив -
4993
Няма прошка! Зеленски с голямо обещание към украинците
A
A
A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща на страната си, че няма да има никакво затишие в контраофанзивата, при която биват отвоювани градове от руските войски, докато в неделния ден продължаваше обстрелът на обширна територия на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски изброи поредица от градове, които Украйна си е върнала по време на светкавичното настъпление в североизточната част на страната.

"Може би сега на някои от вас ви се струва, че след поредица от победи е настъпило известно затишие", каза той в нощното си видеообръщение. "Но това не е затишие. Това е подготовка за следващата серия... Защото Украйна трябва да бъде свободна - цялата".

Военното командване на Украйна съобщи, че в събота неговите сили са обезопасили източния бряг на река Оскол.

Тъй като през уикенда руски снаряди поразиха градове и други населени места, британското министерство на отбраната предупреди, че Москва вероятно ще увеличи атаките срещу граждански цели, тъй като търпи поражения на бойното поле.

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст Институтът за изследване на войната заяви, че руските сили в Донецк продължават да провеждат "безсмислени операции" в селата, вместо да укрепват фронтовата линия.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com