Четвъртък,

Медведев скръцна със зъби на ЕС: Мерете си приказките

От: Агенция Стандарт -
6459
Медведев скръцна със зъби на ЕС: Мерете си приказките
A
A
A

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер Дмитрий Медведев отправи ново строго предупреждение за санкциите срещу страната му, наложени заради войната в Украйна, съобщава "Асошиейтед прес".

Думите му бяха в отговор на коментар на френския финансов министър Бруно льо Мер, че Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа и финансова война срещу Русия.

"Днес някакъв френски министър каза, че те са обявили икономическа война на Русия", написа в Туитър Медведев, който беше президент през 2008-2012 г., когато Владимир Путин трябваше заеме премиерския пост заради ограничения на мандата.

"Мерете си приказките, господа! И не забравяйте, че в човешката история икономическите войни доста често са се превръщали в реални", предупреди Медведев.

След началото на войната в Украйна ЕС забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Бяха предприети мерки и срещу няколко големи финансови институции, включително Сбербанк и ВТБ.

От своя страна Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток 2".

Европейският съюз затвори въздушното си пространство за всички руски самолети и забрани на своите компании да доставят самолети или части, използвани в тях, на Русия.

Москва обаче обяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от санкции. Властите увериха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com