Медведев скръцна със зъби на ЕС: Мерете си приказките

Думите му бяха в отговор на коментар на френския финансов министър Бруно льо Мер

Медведев скръцна със зъби на ЕС: Мерете си приказките | StandartNews.com

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер Дмитрий Медведев отправи ново строго предупреждение за санкциите срещу страната му, наложени заради войната в Украйна, съобщава "Асошиейтед прес".

Думите му бяха в отговор на коментар на френския финансов министър Бруно льо Мер, че Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа и финансова война срещу Русия.

"Днес някакъв френски министър каза, че те са обявили икономическа война на Русия", написа в Туитър Медведев, който беше президент през 2008-2012 г., когато Владимир Путин трябваше заеме премиерския пост заради ограничения на мандата.

"Мерете си приказките, господа! И не забравяйте, че в човешката история икономическите войни доста често са се превръщали в реални", предупреди Медведев.

След началото на войната в Украйна ЕС забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Бяха предприети мерки и срещу няколко големи финансови институции, включително Сбербанк и ВТБ.

От своя страна Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток 2".

Европейският съюз затвори въздушното си пространство за всички руски самолети и забрани на своите компании да доставят самолети или части, използвани в тях, на Русия.

Москва обаче обяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от санкции. Властите увериха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай