Петък,

Медведев подскача, плаши Европа с призрака на комунизма

От: Рачо Рачев -
1091
Медведев подскача, плаши Европа с призрака на комунизма
A
A
A

Бившият президент и премиер, а сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев провокира Запада с прогноза, че след въвеждането на норми за потребление на енергия в Европа, ще има купони за храна. Това е неговият коментар на съобщения в медиите, че от страните, снабдени с газ от различни източници, може да се изисква да го споделят с тези, които не искат да плащат на Русия рубли за синьото гориво, предава ТАСС.

"Дебелите европейци, снабдени с газ от различни източници, ще бъдат принудени да го споделят с бедните, но горди, които не искат да плащат на Русия рубли за нашето гориво. Браво, достойни наследници на двамата Карловци - Маркс и Кауцки. Въвеждайки норми за енергопотребление, купоните не са далеч", пише Медведев в Телеграм.

Коментирайки съобщения в медиите, заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия също отбеляза, че "призракът на комунизма най-накрая отново проникна в Европа."

Испанският в. "Ел Паис" пише, че Европейската комисия планира да одобри план на 18 май в случай на евентуално внезапно спиране на доставките на руски газ. Според изданието Брюксел предупреждава, че в случай на извънредна ситуация от мерките ще бъдат засегнати почти всички партньори от ЕС, тъй като тези, които разполагат с други източници на доставки, като Испания, ще трябва да споделят газа си със страни, засегнати от прекъсването на доставките. Европейските власти също ще изискват енергийно нормиране, което ще започне с промишления сектор, така че компаниите в по-малко засегнатите страни да нямат конкурентно предимство пред тези в по-засегнатите държави.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията