Лоши новини за Путин. Изненадващи коментари

Войната не върви добре за него, пишат западни издания

Лоши новини за Путин. Изненадващи коментари | StandartNews.com

Зеленски ще "накаже зверствата", след като семейство загина при опит за евакуация от Ирпин, пише "Гардиън". Гняв се надига срещу нападенията на руски сили срещу цивилни, докато същевременно министерството на отбраната в Москва заяви, че ще отвори хуманитарни коридори в няколко града, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Вестникът помества и интервю с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска, в което тя твърди, че беларуският президент Александър Лукашенко е отстъпил контрола над беларуската армия на Кремъл.

Лукашенко отрича в Украйна да има беларуски войски или да възнамерява да се включва във войната на страната на Русия; миналата седмица на брифинг в сферата на отбраната САЩ породи опасения, че разполагането на беларуски войски в Украйна може да предстои да стане факт съвсем скоро - а това би представлявало сериозно изостряне на войната, отбелязва "Гардиън".

"Индипендънт" се спира на провала и на втория опит за евакуация на населението на украинския град Мариупол. Изданието отбелязва, че Русия отново е била обвинена, че е нарушила примирието, което е трябвало да позволи извършването на евакуацията.

Вестникът посочва, че превземането на обсадения Мариупол ще бъде важен успех за Русия, защото ще осигури стратегическа връзка между сепаратистките територии в Донецка и Луганска област на север и коридора по суша към Кримския полуостров, анексиран от руския президент Владимир Путин през 2014 г.

За опасното небе на Украйна най-подходящ е внимателно премерен отговор от страна на НАТО, пише "Вашингтон пост". Изданието отбелязва, че войната не върви добре за Путин, затова според вестника въпросът за САЩ, съюзниците им от НАТО и другите по света е как да направят така, че тя да се развие дори още по-лошо за него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай