Четвъртък,

Лондон със страшна прогноза. Докога ще продължи войната

От: Агенция Стандарт -
388
Лондон със страшна прогноза. Докога ще продължи войната
A
A
A

Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години, заяви днес британският вицепремиер Доминик Рааб и добави, че международните съюзници трябва да демонстрират "стратегическа издръжливост", за да е сигурно, че руският президент Владимир Путин ще се провали, предаде Ройтерс.

Нашата мисия е с нашите съюзници да гарантираме, че Путин ще се провали в Украйна, а това ще отнеме известно време -  говорим за месеци, ако не за години, отбеляза вицепремиерът.

Затова трябва да демонстрираме известна стратегическа издръжливост, защото това няма да свърши за няколко дни, каза Рааб по телевизия Скай нюз.

Рааб каза още, че приказките за нараснала опасност от това Русия да използва ядрено оръжие при нашествието си в Украйна са опасна политическа риторика. Така той отговори на въпрос на журналист от телевизия "Скай нюз" за възможна ядрена ескалация от страна на Кремъл.

Рааб каза, че това е отклоняване на вниманието от истинските проблеми, а те са, че е налице незаконно нахлуване и то не върви по план.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com