Лондон с ултиматум. Кога вдигат санкциите срещу Русия

Говори британският министър на външните работи Лиз Тръс

Лондон с ултиматум. Кога вдигат санкциите срещу Русия | StandartNews.com

Британският министър на външните работи Лиз Тръс пише в статия за днешния „Сънди телеграф“, че санкциите срещу Русия могат да бъдат вдигнати, само ако бъде прекратена войната и руските сили се изтеглят от Украйна.

Санкциите, наложени на руските олигарси, банки и бизнеси са „сериозен лост“ за принуда, отбелязва Лиз Тръс. Само примирие и изтегляне на руските войски може да доведе до премахването им, допълва тя, предава БНР.

Външният министър обаче посочва, че санкциите могат да бъдат върнати незабавно, ако руският президент Владимир Путин отново нахлуе. Тръс разкри, че във Форин офис е учреден специален преговарящ екип да помогне в едни бъдещи преговори за мир.

„Скай нюз“ коментира, че на фона на продължаващите затруднения на войските на Кремъл, думите на Тръс могат да се тълкуват като насърчаване на Путин да излезе от кризата и да договори сделка с Украйна.

Статията на Тръс идва след като американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че „не е планирано забраната за пътувания и замразяването на авоарите да бъде завинаги“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай