Понеделник,

Кулеба благодарен на Петков за призива да даряваме заплата за оръжие

От: Стандарт -
424
Кулеба благодарен на Петков за призива да даряваме заплата за оръжие
A
A
A

Украинският външен министър благодари на премиера на страната ни Кирил Петков за кампанията за събиране на средства за Украйна.

„Благодарен съм на министър-председателя на България Кирил Петков за започването на обществена кампания за събиране на средства за Украйна и за това, че ни помага да подсилим нашата отбрана”. Това написа външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в личния си профил в Twitter.„Този ход демонстрира истинска българска солидарност с Украйна. Почувствах го добре, когато миналата седмица бях приет от премиера Петков в София”, добавя той. 

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна за боеприпаси.„Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, написа той.

И допълни, че като премиер ще продължи да работи за това България да има единна позиция на базата на информиран избор.Петков призова всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари една заплата.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com