Кулеба благодарен на Петков за призива да даряваме заплата за оръжие

Този ход демонстрира истинска българска солидарност с Украйна, написа външният министър

Кулеба благодарен на Петков за призива да даряваме заплата за оръжие | StandartNews.com

Украинският външен министър благодари на премиера на страната ни Кирил Петков за кампанията за събиране на средства за Украйна.

„Благодарен съм на министър-председателя на България Кирил Петков за започването на обществена кампания за събиране на средства за Украйна и за това, че ни помага да подсилим нашата отбрана”. Това написа външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в личния си профил в Twitter.„Този ход демонстрира истинска българска солидарност с Украйна. Почувствах го добре, когато миналата седмица бях приет от премиера Петков в София”, добавя той. 

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна за боеприпаси.„Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, написа той.

И допълни, че като премиер ще продължи да работи за това България да има единна позиция на базата на информиран избор.Петков призова всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари една заплата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай